måndag 30 juni 2008

Korgsaker att önska sej!

Denna bild hittade jag på google som länkade vidare till http://karencary.com/shop/index.html
Där fanns flera fina saker att önska sej.Detta elefantbord står högt på listan!

lördag 28 juni 2008




Tittskåp




Det här tittskåpet har jag gjort och det ska föresälla mina barns rum och deras intressen.Min dotters rum är det gröna med lila detaljer och min soms rum det blå, som det liknade hans förr när han var yngre, med bilmatta och bilar.
Det är inte verklighetstroget med speglar ändå lite vad de gillar. Dotterns säng ser lika ut i verkligheten och kommer i verkligheten från IKEA.



Dockor


Det här är mina nya dockor, som är handgjorda av Marie Krönström.De är väldigt fina och välgjorda.Jag hade turen att ropa in dem på Tradera och kunde inte motstå dem då jag länge letat efter dockor med speciellt och personligt utseende.De är handgjorda och redan namngivna och jag tycker de passar in i mitt gula dockhus som jag nu har möblerat om.
Pappan heter Johan, mamman Jasmine och den lilla ledsna fickan heter Nina, som är i vardagsrummet.
I matsalen sitter Kristina och en flicka med vingar på ryggen som kanske ska föreställa en liten ängel?
Det fattas två fåtöljer som ska stå på var sida om vitrinskåpet i matsalen.
Sedan har soffgruppen bytts ut och jag har gjort ett bokskåp i vardagsrummet med böcker som jag printat ut.


torsdag 26 juni 2008








Hej på er!
De här bilderna på det gröna sovrummet ska föreställa ett minityrrum gjort helt efter en sida ur en gammal IKEA-katalog.Det är en kvinna som gjort den roomboxen. Titta in på hennes sida får ni se massor av fina välgjorda tittskåp och flera fina hus.http://www.inpayne.com/dollhouse/dollhousefrontpage.html
Dessutom är bilderna hon tagit väldigt bra gjorda med ljussättning så det ser ut som dagsljus som skiner in genom fönstrena.
Hon har även gjort ett hyreshus med flera olika lägenheter med olika stilar.
Den översta bilden är ett kök därifrån med vita stolar som också är kopior av IKEAstolar, likadana har jag haft i min ägo fast i skala 1:1 för några år sedan.
Vardagsrummet hör till samma lägenhet som köket.





söndag 22 juni 2008

Lundby Stockholm







Tänkte visa lite bilder på mitt Lundby Stockholm.Jag har utgått från orginaltapeterna när jag inredde det.Möblerna har jag kvar sedan jag var barn, men har kompletterat det som fattades nu som vuxen.En riktig nostalgitripp var det att köpa och samla ihop alla möblerna eftersom jag var barn på den här tiden och inredningen faktiskt såg ut så här hemma hos mej och hos kompisarna.
Nu ligger allt nerpackat i lådor längst in i förrådet för att kanske samla värde...







lördag 21 juni 2008

Inspirerande sovrum


Det här sovrummet ser ut att vara i fullstor skala men är i skala 1:2.
Otroligt fint gjorda möbler!Värt att ta en titt på den här länken:

http://www.bee-inspirational.co.uk/index.html


Superkul fåtölj!


Hittade den här länken med moderna välgjorda möbler.

fredag 20 juni 2008

Mitt andra tittskåp


Det här är mitt andra tittskåp gjort av en vinlåda i trä.Det är inrett i sommarstuge-känsla.Jag grundmålade den och satte en hylla för att dela av den i två våningar.Fönstrena är inte öppningsbara utan "fusk" som jag satt en bild bakom.Gardinerna har jag gjort med hjälp av textillack som jag veckat för hand.Kuddarna i kökssoffan har jag sytt.Överkastet och pelargonen fyndade jag på miniatyrmässan i Stockholm.Dalahästen finns kvar sedan jag var barn.Självklart finns det med lite katter här också, för det är mitt favorit husdjur.
Glad midsommar på er alla / Lena!

tisdag 17 juni 2008

Mina senaste fynd!







Hej på er!
Det här är några av mina senaste fynd! Borden, servisen och lampan köpte jag från Samlarting. Ljusstakarna ska föreställa silver men de är lite guld i färgen ändå.Dockan fick jag med som bonus när jag handlade från Dollshouse Emporium. Jag kanske inte skulle köpt henne annars men nu tycker jag att hon är rätt käck med sina papiljotter.

Skänken , som jag funderat att köpa länge, och porslinet hade de nedsatt pris på så då passade jag på.(från Emporium)
Den silverfärgade lampan som står på skänken, hittade jag i en butik här i min stad.Jag har letat länge efter lampor som inte är så guldiga men det är svårt att hitta.Den hade hon köpt in från Spanien nånstans, den var rätt dyr men jag slapp ju frakten iallafall.

söndag 15 juni 2008

Korgstol från Gitte i Danmark!


Hej på er!

Den här fina korgstolen har jag beställt från Minidesign i Danmark, och jag fick den nu i veckan med posten.Man fick bestämma vilken färg, vit eller brun och sedan välja mellan flera fina tyger.Jag valde med grönt tyg för jag tänkte att det skulle passa bra i min kommande miniatyrträdgård.Den är handgjord och jättefin i verkligeheten.Dessutom skickade hom med en stuvbit tyg som jag kan göra en lampskärm eller något av.

lördag 14 juni 2008

Brookewood




Nu har jag tapetserat vindsvåningen och satt på ena halvan av taket.


fredag 13 juni 2008

Gula huset
















Det här är mitt första hus i skala 1:2
Det här är matsalen och vardagsrummet som de såg ut från början, jag har nu möblerat om med andra möbler som jag kommer in med fler bilder senare.
Flickrummet som givetvis blev rosa.




Provmöblering











Här har jag tapetserat lite till och provmöblerat lite för att se hur det blir.
Jag har lagt golv på nedervåningen och satt golvlister.
Den översta bilden visar det blivande badrummet, som ska sättas fast på det övriga huset.

Balkongen




Det här är köksinredningen som kom med huset.Meningen är att man ska måla dit spis, men jag vet inte ännu om jag ska använda den i huset.Nu har jag tapetserat klart i köket.
Jag har lagt trägolv på balkongen av smala träribbor.










Bygget







Här har jag kommit en bit på väg i bygget. Här har jag påbörjat tapetseringen i köket . Trappen börjar bli klar. Murstocken har jag spacklat så det ska se ut som puts. Sen har jag målat den.Sedan har jag "tapetserat" med "tegel" på insidan av öppnaspisarna.



Brookewoodhuset




Det här är det hus som jag köpt från Greenleaf.Det kom i detta platta paket och kommer att bli ungefär som det på bilden på kartongen.


Så här ser träplattorna ut, där man får trycka ut delarna som är utstansade.Sedan är det bara att limma ihop delarna efter en instruktion på engelska.






Välkommen till min nya blogg!

Hej och välkomna till min nya blogg!

Jag heter Lena och är 40+ och mina största intressen just nu är heminredning och miniatyrer.
Jag har alltid älskat dockhus sedan barnsben och återupptäckte det nu för något år sedan då jag kompletterade min Lundbymöbelsamling på Tradera.
Ganska snart kom jag på att det var roligare att samla på en lite större skala så nu köper jag bara i skala 1:2.
Jag tänkte visa lite bilder på mina dockhus, tittskåp och pågående bygge av mitt senaste hus . ett Brookwoodhus från Greenleaf.

Varmt välkomna och hoppas att ni kommer att titta in då och då.