torsdag 25 september 2008

Utomhuskrukor till Brookwodhuset


Jag har målat krukor (äggkoppar i keramik) och satt i lite grönt, till altanen till Brookwoodhuset. Jag har även satt klart fasaden som bara ska målas.


Stolar och bord


Här är mina sydda stolsöverdrag och egentillverkade bord. Underredet är en gammal schackpjäs som jag målat och slipat.Bordsskivan kommer från ett gammalt Lundbybord.Jag ville ha ett litet bord eftersom det ska stå i ett litet rum.

tisdag 23 september 2008

Nya tavlor!

Jag har ramat in lite nya bilder och gjort en duk och kökshandukar.Dessa ska vara i ett lite lantligare tittskåp.


Nya stolar till Brookwoodhuset!




Dessa stolsöverdrag har jag sytt idag.Det får bara plats med tre stolar, så kommer det ett ganska litet runt matbord senare.Så saknas det fortfarande gardiner.
Sen har jag sytt gardinen klart till köket.Jag har även lagat lampan i taket så nu lyser den! Det är nya grytlappar och kökshanduk som jag har gjort.







fredag 19 september 2008

torsdag 18 september 2008

Tittskåp

Jag har satt upp lite fler tavlor och en hylla i ett gammalt tittskåp.Det har även flyttat in en dam med en av mina tovade hundar också.Det som fattas eär en öronlappsfåtölj som ska stå i sovrummet istället för stolen.
I köket har jag bytt ut en hylla till en annan kryddhylla.Jag har också satt upp "lökar" på väggen.

Tovad tax


Här kommer en bild på min nya tovade tax. Det är samma kvinna som gjort den som mina andra tovade hundar.


fredag 12 september 2008

Platt dockhus från Real Good Toys




Här kommer bilder på ett dockhus från Real Good Toy´s.Detta skulle vara ett roligt projekt, tycker jag!
Färgen kanske inte är den roligaste, men vad jag förstår så kommer det i ett platt paket så man får bygga ihop det och färgsätta och tapetsera det själv.
Lite annorlunda mot alla andra dockhus.Kostar ca 1000 skr. plus porto.


onsdag 10 september 2008

Miniatyrmässa i Stockholm




I söndags var det mässa i Gärdesskolan i Stockholm och jag var där för att fynda lite.Fina tittskåp i utställningen fanns det, min favorit var ett som var inrett som ett växthus i vitt.Massa fina miniatyrer och inspiration!
Här kommer det lite bilder på vad jag kom hem med. Det rosa porslinet på översta bilden och det gröna porslinet på bilden under, köpte jag på mässan.Tårtan, bullarna och sockerbitarna har jag gjort själv.
På andra bilden är det nallar som jag tror är handgjorda för de såg olika ut allihop.Böckerna kommer från USA och är exakt lika som jag hade som barn.
Bilarna har jag gjort själv men bänken köpte jag på mässan.





Fimo-mat


Hej!
Tänkte visa lite bilder på lite mat som jag gjort i fimolera.
Överst citroner och lime, tomater, röda äpplen, aubergine, rödbetor. Mitten grönkål och blomkål, bönor, potatis, morötter, avocado,pumpor, brieost. I vita lådorna ligger det gurkor,succhini,korvar(!), i nästa låda ligger det apelsiner.På fatet liger det "dammsugare"(marsipankakor). Jag härdade allt i ugnen, men då mörknade vissa saker i färgen För det svåra att göra maten var att få fram rätta nyansen på färgen. Men man lär ju sej av alla misstag! På bilden nedan har jag mitt förråd av godis! Polkagrisar i olika former, marshmellows och chokladkakor.

lördag 6 september 2008

Platt dockhus

Den här bilden på detta dockhus hittade jag på webben och vet inte vem det tillhör. Men det påminner lite om ett av mina första dockhus jag fick som barn, byggt av min farfar.Det finns givetvis inte kvar men var byggt plant så man lekte med det ovanifrån, som detta ser ut.
Det var gjort av spånplattor , så det var rejäla väggar och var tapetserat med rester av gamla 40-50-talstapeter från deras hus.Dörrarna och fönstrena var bara utsågade, och det innehöll en hall(vilket man aldrig ser i dockhus alls, inte ens i de svensktillverkade dockhusen)badrum, kök, vardagsrum och ett sovrum.
Jag har kvar plastmattan som fanns i badrummet som var en restbit från deras badrum.
Det skulle vara kul att bygga ett nytt liknande, men med tunnare träväggar och riktiga dörrar och fönster.Givetvis skulle jag dra el så det skulle gå att ha lampor i det. Det tar ju lite plats att förvara ett sånt dockhus, men det skulle väl gå att lösa på nåt sätt.

tisdag 2 september 2008

Här kommer det fler bilder på mitt Brookwoodhus, här ser man vardagsrummet!
Här är köket och nedan ser man badrummet!
Här ser man utsidan, men det fattas fortfarande fasad och lister.




måndag 1 september 2008

Brookewoodhuset





Här kommer lite nya bilder på mitt Brookewoodbygge.
Jag har målat taket och satt fasaden och målat den.Det fattas fortfarande lite lister, dörrar och målning.
Belysningen funkar som den ska, men lampan i köket gick precis sönder!