torsdag 27 november 2008

tapetaffär


Detta kort är taget av dottern med hennes nya kamera, helt klart finare färger och bättre skärpa!

Kontoret

Det här är kontorshörnan i tittskåpet med tapetaffären.Jag har gjort en kontorsstol och några pärmar.
Så har jag hittat lite saker från sonens gamla Playmobillåda som jag "lånat".


tisdag 25 november 2008

Snöigt!

Det här är en bild på min egengjorda snögubbe i utomhusmiljö.Den är gjord av textilbollar, lika som snölyktan fast olika storlekar på bollarna bara.Näsan är av fimo och hatten är från sonens playmobilsaker.Väggen i bakgrunden är mitt jul-tittskåp som ännu inte är färdigt.Bilder kommer snart!

måndag 24 november 2008

Ängar!

Fina bilder på änglar!

torsdag 20 november 2008

Julgran!




Julsaker

Jag har gjort lite julsaker, för snart är det ju jul!
Det är lite dekorationer, julgodis och "utomhus"dekoration som ska stå utanför mitt jultittskåp, som jag håller på med.



Mer bakning!


Jag har gjort lite fler tårtor och bakelser.Testade att göra grädde och provade med spackel (!)
Det funkade ganska bra, till de små rosa som kanska kan föreställa jordgubbsmousse, blandade jag i lite röd hobbyfärg bara.De lackade jag efteråt för de såg så "torra" ut.
Sen gjorde jag några tårtfat av träpärlor och träbrickor, som jag målade med silverfärg.

måndag 17 november 2008

Våran långhåriga katt


Här har den lurviga katten hittat ett bra ställe att sitta på!

Mitt Brookwoodhus



Jag har fixat lite med mitt Brookwoodhus idag.Det har stått bortglömt en längre tid så nu har jag äntligen kommit igång med det igen.Jag har satt klätterväxter på utsidan, gjort några fler böcker till bokhyllan. Jag har sytt en hissgardin till sovrummet.Snart kommer det gardiner till vardagsrummet också.
Kompletterat med en lampa och möbler till sovrummet.Dessutom har jag fyllt klädskåpet med lite "quiltade"täcken och lagt i "lakan" i lådorna.
Så har jag tagit en bild på huset med belysning, det fattas fortfarande lampor i vardagsrummet som känns alldeles för mörkt.På vardagsrumsbordet står det nu julpepperkakor i ett fat som jag köpte på mässan med tillhörande kanna och muggar.
Keramiken har en finsk tjej tillverkat, här kommer en länk till hennes blogg: http://www.wooper.vuodatus.net/

fredag 14 november 2008

Mat i fimo och scupleylera!

Jag har gjort lite kakor, mm i scupley.Kanske det blir ett bageri eller cafe som tittskåp så småningom...

torsdag 13 november 2008

Babykorg


Detta är en babykorg som jag gort till sänkprojektet på miniatyrforumet.Jag har använt en miniförpackning av Lättamargarin som såldes i tvåpack.Jag delade det och klippte till den, klädde med filttyg och grov linneväv som jag sen målade.

Vinterdekoration


Jag har pysslat lite idag, då gjorde jag bland annat dessa vinterdekorationer.De små trädekorationerna är Tildafigurer ock kommer från Panduro.Ursäkta den suddiga bilden.

tisdag 11 november 2008

Miniatyrböcker


Dessa böcker kan jag absolut rekomenderat att köpa eller låna.Massa fina instruktioner på miniatyrer att göra själv.Den översta boken innenhåller massa fina möbler att bygga och olika miljöer att skapa själv.Massa inspiration!
Boken på bilden under är skriven av Angie Scarr, där hon visar med tydliga bilder hur man gör miniatyrmat.Jättefina bilder på mat i olika svårighetsgrader.


Tovade katter




Dessa tovade katter har jag beställt av Hanna från Finland, de är små kopior på mina egna katter.Jag hade mailt bilder på mina katter som hon sen gjort miniatyrer av.Hon tog med sej dem till miniatyrmässan i Stockholm i söndags till mej.

Proportionerna är inte riktiga med verkligheten, för min röda katt är egentligen mycket större än den lilla långhåriga, men det visste inte hon.
Här är en länk till hennes blogg med fina bilder:









torsdag 6 november 2008

Lundby dockhus Gotland

Visst är det härligt Lundbys senaste dockhus som heter Gotland.Hade mina barn varit små hade jag gärna köpt det i julklapp till dem.Detta finns på lekmer.se där de har bra priser och snabba leveranser.Jag har tidigare köpt julklappar därifrån och varit nöjd.


tisdag 4 november 2008

http://www.youtube.com/watch?v=x598a22xit0&feature=related

Här är en kort film på hur man gör koppar med kaffe och rostat bröd på assiett.

söndag 2 november 2008

Favoritböcker!


Dessa tre är mina absoluta favoriter!Man får massor av ideér och uppslag till miniatyrskapandet och man kan gå tillbaka och läsa om flera gånger.De är skrivna av Eva Malmsten och utgivna av Ica förlaget.