tisdag 30 december 2008

Cafeét

Nu har jag sytt ett draperi till arbetsbänken i caféet och fyllt på med lite kakburkar och tavlor.
I leksaksaffären står det nu en expedit också!Jag ska sätta belysning hade jag tänkt men håller på att klura ut hur jag ska göra bara...



måndag 29 december 2008

Så här ser dockskåpet ut idag!


Det här är vardagsrummet med mina favoritdockor, det ligger presenter på bordet och det finns kaffe och bullar.Kanske någon fyller år?
Här nedan ser man syrummet och bilderna under är babyrummet och flickrummet.
I matsalen har jag en ny matta, kanske lite stor men jag tycker den passar bra med färgerna.Jag skulle vilja dra in lampor för här skulle det se bra ut med en lampkrona.





På bilderna längst ner ser man mina egentillverkade eluttag och lampknapp på väggen.Resväskan har jag gjort av en gammal plåtask som det varit halstabletter i en gång i tiden.Jag har limmat på skinn från en gammal damhandske och gjort remmar som jag sen limmat på.Inuti den ligger det skjortor, en har jag köpt sen gjorde jag likadana flera.










Mitt första dockhus

Så här såg mitt första dockhus ut från början.Nu har jag målat om det utvändigt och möblerat om inuti också.Köket håller jag nu på med och ska tapetsera om.












onsdag 24 december 2008

God jul!

Jag önskar alla en riktigt god jul! / Lena!





söndag 21 december 2008

Tovade djur


Här kommer det bilder på mina tovade djur.Jag har inte gjortdem själv utan köpt dem.Hundarna har jag köpt på Tradera och det är Ingrid från Gotland som gjort dem.Katterna är beställda och är kopior av mina egna katter, tillverkade av Hanna från Finland.


lördag 20 december 2008

Färgaffären har fått påfyllning!


Jag har gjort en anslagstavla till kontoret i tapetbutiken, sen har jag fyllt på med skissblock och förpackningar med färgpennor, mm. i hyllan.Här ser man även en av tapetböckerna, som står på bordet, med tapetprover med bläddringsbara sidor.Här är det härliga 70-tals tapeter!

Leksaksaffären och caféet är nu påfyllt med varor!


Nu har jag fyllt leksaksaffären med leksaker! Det fattas belysning i de bägge butikerna, jag vet inte riktigt hur jag ska sätta dit det , bara.
I caféet ska jag sy ett draperi på arbetsbänken mot väggen.Så kommer det en hylla på väggen också.Kassaapparaten till caféet ska jag måla, för denjag köpte var för "guldig" för min smak.
Så ska det så klart vara ett litet cafébord med stolar så man kan sitta någonstans för en fika.
Jag ska göra skyltfönster och två ytterdörran in till respektive butik, för att det inte ska se ut som ett enda rum.

torsdag 18 december 2008

tapetsering i cafeét


Nu har jag tapetserat i cafédelen också och satt träpanel på halva väggen.Dörren är en fuskdörr som jag satt träribbor på så det ska se ut som en spegeldörr.Det kommer fler bilder vartefter...

Lena!

söndag 14 december 2008

Mitt nya tittskåp!


Här är mitt nya tittskåp som jag håller på med.Det ska bli en leksaksbutik på ena sidan och ett konditori på den andra sidan.Det kommer att bli en vägg emellan affärerna.
Jag har "bakat" lite nytt till konditoriet/caféet. Lite bakelser,tårtor och kladdkaka med choklad.Allt av fimolera! Jag har inte bestämt mej för vilken färg jag ska ha på väggarna i caféet ännu, därför ser det ut som det gör på väggarna.
I leksaksbutiken kommer det att bli pastellfärger och en bård till den rutiga tapeten med Beatrix Potter kaninen. Leksakerna är en blandning av köpt och egentillverkat.Lite nytt och lite gammalt.Spelen som ligger längst ned har jag printat ut ock klätt i olika färgat papper.Målarblocken är utprintade och inplastade.Böckerna har jag också printat efter mina barns gamla favoriter.
Leksakerna på golvet har jag gjort av stora barnpärlor i plast.Jag har spacklat igen hålen och målat dem.Dinosarien har jag fått av min son!