lördag 31 januari 2009

Miniatyrshopping!


Jag har gjort en beställning från england , det var första gången jag beställde från dem och jag är jättenöjd. Det tog mindre än en vecka att få paketet hemskickat av dem.Billiga var de dessutom!
Här är det diverse glas,porslinsaker och några brickor som jag ska ha i mitt pågående tittskåp .Ljusstakarna ska jag måla om så de blir antikvita, hade jag tänkt.
Sen har jag köpt lite grönsakslådor i trä till mina alla grönsaker i fimo som jag har gjort tidigare.

Här är de lampor som jag köpt som ska sitta i mina andra tittskåp, som heller inte är riktigt färdiga.
Den översta lampan är en likadan som jag har i vardagsrummet i Brookwoodhuset.Denna ska också dit.Dessa lampor var jättebilliga, borde ha köpt några fler men jag får göra en till beställning senare istället.De hade massor att välja mellan i alla varianter!
Dess möbler köpte jag, de är helt omålade och i jättefin kvalitét.Två affärsdiskar blev det, en av dem ska stå i min inredningsbutik, men jag vet inte vilken av dem ännu.


torsdag 29 januari 2009

Nytt överkast

Jag har sytt ett överkast till sängen i sovrummet i Brookwoodhuset.

tisdag 27 januari 2009

Rosa flickrum

Här kommer lite bilder på flickrummet där jag bytt ut lite möbler.Sängen är större än den förra och till den har jag sytt lite nya sängkläder. Tyget är ett Tilda från Panduro, lika som väggdekorationerna i trä.Grislampan har jag gjort, men den funkar inte på riktigt.
Docksängen/vaggan är från Lundby, den har jag målat så den inte skulle vara så blank.Den har jag också sytt ett täcke och kudde till.
Så har hon fått ett nytt klädskåp som jag tyckte passade bättre till sängen.Askarna ovanpå har jag gjort avlite kraftigare papper.

Första lampan på plats!

Jag har bestämt mej för att sätta in belysning i mitt första dockhus och nu är första lampan på plats.Jag har gjort om lite i huset och gjort en barnkammare där två barn kan sova.
Det kommer fler bilder vartefter rummen blir klara.

måndag 26 januari 2009

Vinkällare

En vinkällare från Mark Turpin. En helt fantastisk sida med otroliga hus och roomboxes!

måndag 19 januari 2009

"Little Daisy"

För er som inte redan hittat dit, så visar jag några fina bilder från en fantastisk japansk sida Little Daisy
Otroligt inspirerande i shabby chic stil!


fredag 16 januari 2009

Med inspiration från IKEA


Här kommer det fler bilder från Mary´s roomboxes .Dessa rum har hon gjort direkt avbildade från en gammal IKEA katalog från 1995.


Här kommer det fler bilder på Mary´s roomboxes. Jag gillar verkligen detta moderna kök! Stolarna påminner om ett par som jag har haft exakt likadana köpta på IKEA. Antagligen har hon haft de som förlaga när hon gjorde dessa...


Nytt nummer av Miniatyrvärlden


Finns att beställa som prenumeration HÄR!

onsdag 14 januari 2009

Mary´s dollhouse

Här kommer en bild på ett av massor av fina rum som Mary har gjort.Helt fantastiska hus och roomboxes!Så här skulle jag gärna att mitt riktiga kök såg ut!

onsdag 7 januari 2009

Handgjorda exklusiva dockor





Här kommer en länk till en kvinna i USA, Pearl Jordan, som för hand tillverkar helt fantastiska och personliga dockor. Otroligt fina och givetvis väldigt dyra!




Dockor


Jag har hittat några dockor av plast på http://www.minimumworld.com/ som jag gillar!Här är några av dem, de fanns massa olika moderna! Kul och lite annorlunda! Dessa skulle passa bra att bo i mitt Brookewoodhus!


lördag 3 januari 2009

Lite mer nya miniatyrer...

Vitrinskåpet har jag målat och slipat, tavlorna har jag köpt från Mini smått å sånt!Hon har målat guldiga ramar som hon sedan har slipat för att se slitna ut.Jag gillar den här shabby chic-stilen!

Vinkylaren / hinken har jag gjort av en träkruka som jag målat i silver som har fått små handtag. Som jag sen lagt en "släng"(retstaurangspråk)/tyg-serviett över, som jag format med textillack.
Tidningarna har jag printat ut och är bara fusk, för de går inte att läsa i.Apelsinerna har jag gjort i fimo, men de skivade apelsinerna på fatet är från en färdig stav från Angie Scarr.



fredag 2 januari 2009

Nya miniatyrer!

Här är en bild på min nya vitlöksfläta som får hänga på väggen i mitt kök i Brookwoodhuset.Här ser man även kaffemuggarna som jag köpte på Stockholms miniatyrmässa av en av de finska tjejerna som var där.
http://www.wooper.vuodatus.net/

Här är min nya lampa som jag tyckte passade bra till min korgstol och nymålade skåp, som visserligen inte fått nån plats i någotav mina hus eller tittskåp ännu.Korgstolen har Mette från Danmark gjort.