onsdag 29 april 2009

Terassen klar!

Nu är terassen klar! Den blev betydligt mindre än vad jag trodde från början, så trädgårdsmöblerna får stå ute i den osynliga trädgården istället.Jag har tapetserat med färdigköpt "stengolv".Det finns en trappa upp till huset som inte kom med på bilden bara.

tisdag 28 april 2009

Takmålning!



Så här blev resultatet med takmålningen! Mörkt arcancitgrått blev det! Man ser på fotot var det tydligen behövs målas på...

måndag 27 april 2009

Takläggning!

Här har jag gjort lite böcker som ligger i hyllan på väggen och även några inredningstidningar i korgen på golvet.

Nu har jag börjat med taket, jag hade takplattor kvar från Brookwoodbygget som räcker även till detta tak.
Jag grundade med färg under för att det kan synas igenom mellan plattorna efteråt, så kommer jag att måla plattorna i samma färg, eventuellt kanske lite mörkare nyans.



onsdag 22 april 2009

Blommor!


Jag har fått med posten idag ett brev från Eva med denna fantastiskt fina pionen som hon har gjort själv. Tusen tack, Eva! Den passar perfekt in i sommarhuset!


tisdag 21 april 2009

Porslin till sommarhuset!


Här kommer det lite fler bilder på sommarhuset. Jag har satt upp takreglarna nu och målat fasaden en gång till.
Jag har även satt upp lite fler tavlor, flyttat om möblerna lite och satt in lite grönaväxter.
Så har mitt porslin kommit med posten idag som jag bara måste få visa er.Det är en kaffeservis i vitt och rosa som står i och ovanpå skåpet, en blåprickig soppterrin.Sen en helt fantastiskt söt visp som för tillfället får ligga på hyllan på tallriksstället, men den ska få hänga på en krok så småningom.

måndag 20 april 2009

The Retreat

Så här ser min sommarstuga ut nu! Jag har lagt golv som jag vitbetsat,målat och tapetserat det med tapeter utprintade från internet. Sen har jag limmat ihop det och det var enklare än jag trodde.
Taket har jag kvar att måla och så kanske jag behöver måla på fasaden en gång till.
Så har jag terassen kvar att sätta ihop och måla och fixa golvet på.
Det saknas fortfarande lister och eventuellt ett trappräcke på övervåningen.Så kommer det mer detaljer som blommor ,belysning på nedervåningen, porslin och framförallt köksinredning.
Jag har bestämt mej för ett gammeldags kök med vedspis och diskho i porslin.Jag vill ju att det ska var lite enkel sommarstuge känsla,där man oftast är utomhus.
Därför blir det enbart matplats ute på verandan , där det också ska stå en grill.

tisdag 14 april 2009

Nya gardiner!

Så har jag gjort nya veckgardiner till vardagsrumsfönstrena i första dockhuset.
Tavlorna kommer Mini smått å sånt där Mia har fixat dem i shabby chic stil!

Nu saknas det bara lite blommor i fönstrena och kanske en kattkorg som skulle passa att stå under.

Mer leksaker!

Jag har gjort lite fler saker som nu kommit in i butiken.
har jag gjort två runda förvaringslådor där bollarna (som egentligen är glaskulor) och sandleksakerna fick en ny plats.
De är gjorda av scrapbook papper som sen är målade invändigt.
Likadana runda har jag gjort som står framför det lilla bordet fast av ett annat sortspapper.
Så har jag lagt en nallematta som entrématta, men är tveksam om den inte känns lite för stor.

Docksvagnarna har jag också använt papper till med träplattor till hjul.Handtaget är av ståltråd och fimo.

Nachos!

Visst ser det ut som nachos chips!? Det är torkade frön från en snackpaprika! De röda smalare modellen som smakar lite sött.De har legat över natten och har en perfekt naturlig gulaktig färg.
Nu är det bara påsen som saknas!

måndag 13 april 2009

Nya trädgårdsmöbler!


Så här blev trädgårdsmöblerna jag köpte som möbelkit från Kotte Toy´s, på mässan förra året. De var ett har legat ouppackat sedan dess, men nyligen satte jag iallafall ihop dem och det gick hur lätt och fort som helst!Det tog lite längre tid att slipa och måla dem.
Kanske att de kommer att passa bra på verandan till mitt senaste dockhus som ska bli ett sommarhus.
Det är en rolig idé med "stolklubben" på Kottes att man kan prenumerera på stolar som man får hemskickade som kit, fem gånger per år.Något att önska sej när man fyller år kanske, eller ge bort i present till någon?
Så tycker jag att Konsumhuset är fantastiskt fint som de har, riktigt nostalgist!

lördag 11 april 2009

Leksaksbutiken börjar bli klar!

Så här ser leksaksbutiken ut nu!
Jag har inrett en vinlåda i trä i samma storlek och form som mina andra butiker.
Jag har gjort en putsfasad av träspackel och satt ett fönster på ena sidoväggen.Det kommer även att bli stora skyltfönster och entrédörr på framsidan så småningom.
Jag gjorde även en liten kundtoalett, med en nostalgisk gammal barntapet!Det behövs tänkte jag , för vilket barn har inte behövt en toalett snabbt när man är ute och handlar!
Det är fortfarande tomma hyllor, men påfyllning av varor kommer!Det fattas några dockor och docksängar som är på väg! Jag håller blandannat på med några dockvagnar som inte är klara ännu.Mycket har jag gjort själv men det finns även köpta saker.Loppisfynd blandat med nytt!
Käpphästarna har jag gjort som riddarsvärden i silver som ligger i rosa glittriga kistan bakom disken.Knopppusslen och spelen på hyllorna under disken har jag gjort , men några köpte jag för att ha som grund för att veta hur jag skulle göra.Jag printade ut dem från en leksakssida på nätet och klädde dem sen med bred tejp bara!
Bilarna har jag gjort av fimolera, böckerna är printade från riktiga böcker (från nätet) , men alla har mina barn haft som små!
Godiset i glasburkarna har jag också gjort av fimo.Lika med polksgrisstängerna och klubborna på disken.

måndag 6 april 2009

Minishopping!

Dagens pyssel och miniatyr shopping består av lite fler småmönstrade tyger, ljushållare i trä som ska bli målade blomkrukor, runda träplattor som ska bli hjul på dockvagnar till leksaksbutiken.
Jag fyndade också små glada grodor till prydnad och fantastiskt små fina nallar i olika färger som bara är 1cm höga.De ska givetvis också vara i leksaksbutiken.
Hönorna köpte jag på loppis för några kronor, de passar ju bra nu till påsk.Sen är det två små vita möss med på bilden, men de syns knappt.De kanske jag ska måla så de blir gråa för att se mer trovärdiga ut.

lördag 4 april 2009

Mina dockor!

Här kommer det bilder på mina dockor som Marie Krönström har tillverkat.Hon har namngivit dem alla, flickan Nina, Johan, Kristina och nederst Jasmin.
Ni kan se dem på lite olika ställen på mina bilder i mina tittskåp och hus, senast i caféet.
Den lilla flickan har en tår på sin kind, som inte kanske syns så bra på bilden.Sen har jag även en till liten flicka som syns på bild i babyrummet i mitt första dockhus.