måndag 29 juni 2009

Award!

Denna award har jag fått av Rita, tusen tack!
Hon är även den som har hjälpt mej att komma igång från början med min blogg efter att vi mötts på den norska dukkehusforumet.
Jag skickar denna award vidare till åtta andra , trots att den är svårt att välja för det finns så många, som jag följer och ger mej massor av inspiration:
I´ve got this award from Rita, thank´s! I´ve met her at the norwegian forum and she is the one who helpt me to started with my blog.
I´m sending this award to eight other blogs, but its very difficult to choose because there is so many I like, here they come:

torsdag 25 juni 2009

Nya böcker

Jag har gjort lite nya böcker som passar bra i mitt egentillverkade skåp.Jag har "lånat" sommarhusets övervåning till fotograferingen, jag ska inte ha det stå där sen.

Här är en av de nya stolarna till sommarhuset.Jag har klätt om tyget på stolsdynorna och slipat dem lite för en lite shabby chic look.

Nu fattas det bara ett litet köksbord, helst runt, men jag har inte hittat något bra att köpa.Jag blir jätteglad om det finns någon som har tips om det...

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar!

Jag vill önska alla en glad midsommar med denna fantastiska bild som jag hittat nånstans (som jag inte kommer ihåg var) på nätet.


söndag 14 juni 2009

Lite loppisfynd!

Min stora nyfikna katt!
Dagens pyssel - ett terrarium till en sköldpadda i miniatyr! Kanske det blir en djurbutik så småningom...

Dagens loppisfynd - några keramikvaser i miniatyr!




lördag 13 juni 2009

Min kattsamling!


Här kommer en bild på min samling katter i keramik från Peter Fagan i Scottland. Jag började samla dessa för nästan tjugo år sen men jag upphörde samlandet när de slutade säljas i sverige.
Jag har några till enbart katter och även några nallar även de från Fagan, som blivit placerade på olika ställen i mina tittskåp och dockhus.

Idag hittade jag dem i en låda i förrådet och vet inte riktigt vad jag ska göra med dem.De är lite medfarna och kantstötta en del men fortfarande helt fantastiska att titta på med alla fina detaljer.Kanske de får ett eget tittskåp eller kanske två små...

Så redan då älskade jag miniatyrer och givetvis katter, och jag var ju trots allt uppvuxen med Lundbys dockhus. Men det är inte förrän för ett par år sen mitt intresse för miniatyrer i skala 1:12 startade.

torsdag 4 juni 2009

Nya burkar!

Det har kommit lite påfyllning till inredningsbutiken! Jag har gjort några små burkar ,lite kökshandukar och några blockljus som står i hyllan.

Skåp av ett fönster

Jag har gjort ett skåp med hjälp av ett gammalt fönster och balsaträ.Det är ganska litet så man kan ha det antingen stående på golvet eller uppsatt på väggen.
Det fattas bara knoppar till handtag och glaset.


onsdag 3 juni 2009

Caféet


Här kommer lite fler bilder på mitt café, som fått nya gardiner och tavlor, bland annat.
Jag har också gjort lite skyltar till utsidan och så har jag satt upp ytterbelysning.