tisdag 25 augusti 2009

Mitt nya projekt!






Här kommer det lite bilder på min nya projekt, en blomsterbutik! Det ser väldigt tomt och kalt ut ännu ,men jag ska göra fler hyllor och fler blommor...
Detta tittskåp har jag gjort av foamboard som stomme som jag sedan har inrett med balsaträ till träväggarna och golvet.Det är kanske inte det stadigaste materialet att använda för det hade tendens att bågna när jag limmade på träet och det blev fuktigt.
Idag har jag knåpat ihop Solrosorna som står i vänstra hörnet, de fick stå i en kruka som jag gjort av papper. Så gjorde jag även Hortensian på disken också.
Bägge blommorna är kit från Eva som förresten kommer att sälja kit på Stockholms miniatyrmässa nu på söndag.
De stora golvurnorna är tänkta att stå utanför entrén på var sida om dörren.Mossan har jag plockat ute i skogen och jag har behandlat den med glycerin , för att den ska bevara färgen bättre och inte torka.

måndag 24 augusti 2009

Nytt i leksaksbutiken!






Jag har testat att gjort egna montrar att ha "varor" på till leksaksbutiken.Fick idén från en nätbutik som sålde liknande Shop´s displays. Dessa har jag gjort av scrapbookpapper och skivan ovanpå klippte jag ut i tunn balsaträ. Man kan ju göra i lite olika höjder och storlekar , dessutom kan man ju ha dem på varann för att bygga upp på höjden.
På bilden längst ner har jag gjort några afficher som står ihoprullade i en gammal pennvässare, som jag tagot bort locket på. Jag tyckte den passade in så bra här!

söndag 16 augusti 2009

Nya detaljer!



Jag har bytt ut lite saker i inredningsbutiken och gjort lite nya detaljer.
Lite nya "burkar" som står i den lilla väggskåpet, som jag gjort av glas- och träpärlor.
Ovanpå disken och på hyllorna under är det också nya burkar, lite shabby chic inspirerade.
Stora träpärlor som är målade i olika färger med lock av gamla knappar.
De turkosa är från ett gammalt halsband som jag klippt sönder...
En ängel som hänger på väggen är också ny. Jag trodde den skulle vara mycket mindre än den var när jag beställde den, men den får godkänt ändå och får vara kvar. Jag har vitmålat den och ängeln som ligger i det stora silverfatet på golvet.Det kommer flera såna men de har inte torkat ännu.
Så har jag gjort en liten "Laundry"-skylt, så det kommer det också flera liknande av snart.
Jag håller på att fixa fronten med två stora skyltfönster, så jag vill bygga två lika hyllor eller låga bord som ska stå innanför där man kan "skylta" varor. Så saknar jag fortfarande en entrédörr...

torsdag 6 augusti 2009

The New England Guesthouse!








Här är bilder på mitt senaste tittskåp som ska föreställa ett gästhus passande till Brookwoodhuset. Det är inrett i New England-stil med de klassiska blå ränderna!
Jag har blivit så inspirerad av flera andra bloggar , blandannat av Sylvias otroligt fina Beachhouse, Mercedes fågelholkar, Birgittas snäcktavlor, Synnoves fågelprint och många, många fler...
Så här är blev iallafall min "friggebod" eller gästhus. Jag har gjort det mesta av möblerna själv utom stolarna, korgbordet och den lilla vita pallen,.(Som finns kvar sen jag var barn.)
Blommorna i röda vasen har jag plockat i min riktiga trädgård och de har antagligen redan vissnat...
Det saknas fortfarande lite fler spel, som monopol och så ska jag gära lite fågelböcker som ska ligga på hyllan. Kikarna och kameran har jag "lånat" från sonens Playmobil-låda.
Så har jag även satt upp en taklampa som givetvis fungerar! Nu är det bara utsidan som är kvar, med en liten terass, kanske det blir en front med dörr och fönster också.

onsdag 5 augusti 2009

Challenge!


Photo challenge!

I received the photo challenge from Eva !
I am supposed to open the fourth picture in the fourth file of my photo album in the coputer.
Then sent it to four other...
Here is a pic dated the 6:th July 2007 and there is our youngest cat the very first day at our home.He is only 7 weeks old! We get him the same day and here he just went to sleep!

I pass it on to: