torsdag 28 maj 2009

Utställning på Berghs!


Dessa bilder har Anna gjort till sitt examensarbete på Berghs School of Communications och de visas just nu på deras årliga utställning på Sveavägen 34 i Stockholm.
Hon har bland annat använt mitt dockskåp i sina miljöer där en modell poserar.
Jag tycker att bilderna blev fantastisk häftiga och fina! Jag är jätteglad att hon ville ha med mina saker i sina foton.Så det var riktigt roligt att få se resultatet.
Hon har även lånat tittskåp och ett växthus av Agnetha på Skala minimal som hon använder i de nedersta bilderna.
Utställningen pågår nu fredag 29/5 11-19, lördag 30/5 11-19, söndag 31/5 11-19 ,så ni som har möjlighet att åka dit för att se den, gör det!

Hylla på plats!

Nu har jag satt upp en vägghylla i köksdelen i sommarhuset med plats för lite burkar och matförpackningar.
Det har också kommit upp en skomakarlampa över diskbänken och kakel/klinkers på golvet under spisen.
Jag har gjort en gjutjärnsgryta som står på spisen av papper och en knapp som jag använt till locket. Så lite nybakade bullar i korgen på bänken!

På bilden längst ned är det en ishink som jag gjort av en ljushållare , isen är små glaspärlor.

söndag 17 maj 2009

Vedspisen på plats!

Nu är vedspisen på plats, nu saknas det bara hyllor på väggen och belysning förstås.

fredag 15 maj 2009

Pyssel till ett babyrum!




Jag har gjort lite saker till ett babyrum.Jag fyndade denna lilla docka på loppis och lite rosa aidaväv som jag gjort lite korgar och en babysäng av.
Den rosa mjuka filten på golvet har varit en duk som jag klippt till i lagom storlek och fransar kanterna på.
Sen har jag köpt en billig hylla på IKEA som jag målat vit som några av mina tittskåp får plats i.Ett par av dem är färdiga, men några är ju fortfarande pågående projekt.
Nu är det lätt att komma åt att fixa med dem och ganska lätt att se in i dem.
Helgens uppgift kommer att bli att köpa mer plexiglas eller tavelplast som skydd mot dammet.


tisdag 12 maj 2009

Nya möbler till sommarhuset!



Det har tillkommit lite nya möbler och saker till mitt sommarhus!
På översta bilden syns en ny vattenkanna med handfat och ett par burkar som jag gjort.Sen har katten fått en korg att sova i, som kanske ser lite för liten ut.

Så har jag köpt en diskho med bänk, som var för hög först.Men jag tog bort nedersta sockeln så den passade bättre.Sen har jag slipat den lite för att den ska se lite sliten och använd ut.Det är bara kranarna som är lite för blanka ännu.
Det är tomt i hörnet för där är det tänkt att vedspisen ska stå, veden är redan på plats!(den kommer från mina spireabuskar i trädgården)
Så ska det sitta hyllor på väggen där det kan stå porslin.

Sen har jag gjort en koffert som ska fungera som soffbord.Den är gjord efter modell av min stora rottingkoffert som ni ser på nedersta bilden, där även den lilla står ovanpå på den bilden.

På bordet ser ni en egentillverkad bricka där det står flaskor med hallonsoda , köpta hon Jessicas minivärld som har total utförsäljning.Passa på att handla där innan hon stänger, hon har fortfarande mycket fint kvar.
Tårtan har jag gjort själv, måttanpassad för att få plats i glaskupan på fatet.

lördag 9 maj 2009

Award!


Thank You, Heather, for the promixidade award! I´m so pleased that You gave it to me!

I´ve got the same award before, so I just send it away to eight blog-friends who follow my blog!

This is what was said about it:

"This blog invests and believes in the PROXIMITY-nearness in space, time and relationships. These blogs are exceedingly charming. These kind bloggers aim to find and be friends. They are not interested in prizes or self-aggrandizement! Our hope is that when the ribbons of these prizes are cut, even more friendships are propagated. Please give more attention to these writers!”

The rules of the award are that I have to pass this on to another Eight Blogs. So I pass this award on to:

torsdag 7 maj 2009

Omstylade dockor!

Denna docka fick jag med som gåva vid en beställning från The Dollhouse Emporium
för ganska länge sedan, sen har den bara legat i en låda för den passade inte in i mina dockhus tyckte jag.
Så såg den ut när jag fick den med balklänning , en klädsel som inte känns så modern eller vardaglig. Så här ser den ut nu:

Jag hittade lite gamla kläder i dotterns Lego Scala låda i förrådet som jag "lånade" till henne, som jag tycker passade bättre.Jag tycker hon ser ut som en snäll skolfröken nu så hon får jobbet som expedit i leksaksaffären!

Dockan nere har kommer också ifrån DHE klicka på länken får ni se hur hon såg ut innan omstylingen.
Hon har fått en top och en fransväska av dotterns gamla Bratz och en hemmasydd kjol till det. Denna docka har jag också fått som gåva. Hon har olika långa ben så om man ser till vad hon kostar om man skulle köpa henne ,är det inte ju värt pengarna.
Halsbanden har jag gjort av olika band och plastsmycken som jag hittade i mina gömmor...

onsdag 6 maj 2009

Inredningsbutiken

Här är ett utomhusfoto på inredningsbutiken också och bild på den fina stråväska jag fick av Eva med posten idag.Tusen tack!
Jag har även fått flera band i olika färger av henne för att försöka göra egna väskor och en av mina syns lite på den stora bilden.Den är lite "gles", men jag får öva lite mer...

Fler utomhusbilder!

Här är det lite fler foton tagna utomhus på mitt första dockhus!

Utomhusfoton!

Jag har testat att ta foton på Brookwoodhuset utomhus för att se hur det blev.
Grönskan ute i den riktiga naturen har precis börjat så det är kanske är lite tomt i bakgrunden fortfarande.Men man kan skymta lite av både rabarberna och jordgubbsplantorna....

Miniatyrkurs!

Jag vill tipsa er om kommande kursdagar i Norge 28 -30 augusti 2009
Kursholder: Ingrid BøeLørdag 29. august
Teddybjørnkurs 28.-29. august Kursholder: Astrid Thorbjørnsen


Bilderna har jag lånat från deras sida och visar lite av vad som kommer att finnas i utbudet.

Det kommer dessutom att vara en miniatyrmässa på söndagen med flera olika utställare, gå in på länken för mer information om vilka som kommer att finnas där.



måndag 4 maj 2009

Lite bakning med scupleylera!

Jag har testat att göra lite mer bakverk i scupleylera.Några sockerkakor och tårtor blev det.Så lite persikor och en pizza! Det kanske saknas lite finputsnig med färg på pizzakanterna och den ljusa sockerkakan med färg.


Detta fick jag med posten idag! En självläkande skärmatta, en stållinjal, en pincett, en skalpell, en syl (tror jag det är) och två små stansar dessutom två böcker.Jag har gått med i bokklubben Skaparglädje som inriktar sej på hobbyböcker i olika teman. Spännande att se vad de har att erbjuda i fortsättningen...