fredag 29 januari 2010

Fabric baskets

Jag har gjort några tygkorgar efter Mimmis tutorial, det var lättare än jag trodde och så roligt!
Så jag gjorde flera stycken i olika sorters tyger. Man kan ju fylla dem med olika teman, som här på bilden ovan med trädgårdstillbehör.
Det lilla drivhuset har jag köpt på Stockholms miniatyrmässa.

Här ovan har jag fyllt några med badlakan och duchcremer.
Här nedan har jag gjort några fyllda med babysaker!

Award


Ett stort tack för denna award som jag fått av svenska M, med bloggen 70 procent garn en inspirerande kreativ blogg.
Jag har redan fått denna award två gånger, men blir lika glad att få den igen!
Jag har redan skrivit sju saker om mej själv när jag fick den första av dessa awarder, så jag länkar bara vidare till sju nya kreativa bloggare. Dessa är några av de alla som ger mej massor av inspiration till att skapa nya saker och miljöer i miniatyr.
In english:
The rules for the award are:
1.Thank the person that gave it to you.
2.Copy the logo and place it in your blog.
3.Link to the person who nominate you.
4.Name 7 things about yourself that nobody knows.
5.Nominate 7 kreativ bloggers.
6.Post link to the 7 blogs that you nominate.
7.Leave a comment on each of the blogs letting them know that you nominate them.
Here they are:

Susan
Kiva
Kathi
Maria
Tracy
Mimmi
Karina

onsdag 27 januari 2010

Some new goodies!




Här ser ni lite nya saker som jag köpt till köket. Spisen är modern i märket Miele med belysning i ugnen. Dessutom låter (!!) den när man trycker på en av knapparna, varför kan man undra...
Jag har fyllt några glasburkar med diverse saker som ska föreställa pasta, mjöl och kakao.
En ny brödrost och en liten kaffebryggare med kanna av glas har jag också.

lördag 23 januari 2010

New modern sofa



Jag har köpt denna moderna soffa från england med tanke på att ha i detta stora dockhus.Men leveransen tog sådan tid att under tiden hann jag göra om den andra randiga soffan som jag tycker passar så bra in i det här rummet. Jag har även köpt en ny plasmaTV !
Vilken av sofforna tycker ni är finast och passar bäst?

En ny grön växt till sovrummet!


Så här blev det i matsalen när gardinen kom på plats. Jag kommer även att sy långa gardiner som ska hänga på sidorna.
På bordet är det dukat med ostar, frukt och vin...

måndag 18 januari 2010

New signs

Det här är dagens pyssel i form av några nya skyltar, burkar och gardiner!

The big dollhouse

Jag har klätt en vitmålad stol, som jag har slipat lite för att få fram en shabby chic stil.Det får stå i hallen vid sovrummet. Jag har sytt en liten kudde till också som inte kom med på bild.

Matsalen och köket börjar nu ta form med tapeter, väggen mellan saknas fortfarande.Så ska det ju vara en trappa där också.Kanske det blir en öppen spis här också.
I köket ska jag bygga arbetsbänkar med skåp och lådor, så väntar jag på en spis som jag beställt från england.
Så här ser stora dockhuset ut just nu i sin helhet. Den översta våningen är relativt färdig, det saknas fortfarande taklister i babyrummet. Så ska jag göra gardiner och en taklampa dit också, och sätta upp en bård där.
Sovrummet kommer att få en annan säng och vita sängbord med lampor, som jag inte bestämt hur de ska se ut ännu. Nu har jag testat med en annan säng bara för att se hur det kan se ut.
På nedersta våningen är vardagsrummet och hallen. Väggen mellan är på plats men det ska sitta en dörr med glasdörrar där också.
Hallen funderar jag fortfarande på hur den ska bli och vad jag ska möblera med. Antingen gör jag ett fönster där eller en ytterdörr, eller både och...

torsdag 14 januari 2010

Redone!


Här har jag klätt om en soffa i tyget jag köpte igår. Innan hade den samma tyg som fåtöljen på bilden nedanför. Jag har även gjort en pläd i pälsimitation som ligger över soffan.

Här har jag sytt en dyna till en sittbänk med lite kuddar till. Antingen har jag den på verandan eller så kommer den att hamna i köket.

onsdag 13 januari 2010

New Fabrics!

Jag har köpt lite nya småmönstrade tyger i mina favoritfärger! Det randiga ska bli en veckgardin till vardagsrummet i stora dockhuset, de övriga blir väl lite kuddar av kanse...

Favoriter!

Här är det senaste fyndet på loppisen, en stor hög klippta bitar skinn i olika färger, som jag fick superbilligt. Några gamla plåtaskar att göra resväskor av till dockhuset.
På bilden över ser ni mina första försök att göra tresväskor klädda i skinn från ett par gamla handskar.
Så lite pyssel i form av pärlor, mönstrade knappar, träbitar i olika former, glasspinnar och träpärlor. Här är några av mina favoriter jag använder när jag pysslar med miniatyrer.
Jag "hittade" en flaska textillim i mina gömmor som jag inte ens kan komma ihåg att jag köpt, men den är helt överlägsen att använda på tyg. Helt luktfri mot för annat textillim.
Tackywax är min favorit då det inte ger fläckar och gör att man kan flytta på sakerna om man vill ändra något (vilket jag gör ofta).

Textillacken (just denna har jag köpt på Skala Minimal) använder jag till att göra veck på tyger, som gardinerna på de översta bilderna.


Här är det bild på min "julklapp" till mej själv, en gersax som är helt underbar att använda till att kapa lister. Så går det alltså att göra fina gersågade ramar med hjälp av den.

fredag 8 januari 2010

New bedding!


Jag har sytt lite nya sängkläder till en enkelsäng. Tygerna kommer från Tilda köpt på Panduro och passar perfekt till miniatyrer också.
Så har jag även gjort en bläddringsbar bok med papperdockor - något vi tre systrar gärna lekte med när vi var små på 70-talet. Så har jag även gjort några kritor av fimo som ligger i en plastbytta, som från början suttit på en mineral-vattenflaska.
Lampan har jag gjort av en gris, som är en prydnad köpt i Italien när jag var liten...


torsdag 7 januari 2010


Här kommer det bilder på entrédörren och de två skyltfönster till inredningsbutiken.
Dessa bilder är tagna utomhus för att få bättre ljus, innan snön kom, i mitten av december. Nu är det nämligen över en meter djup snö på min altan och det bara fortsätter att snöa... dessutom är det -25 celsius KALLT!

tisdag 5 januari 2010

Livingroom


Här har öppnaspisen kommit på plats i vardagsrummet. Jag har försökt fixa eld i den också med hjälp av en lampa. Nu är all juldekoration bortplockad i dockskåpet, nästa jul kommer det att hänga julstrumpor här.


Här har babyn änligen fått lite kläder på sej och lite nya leksaker från leksaksbutiken.

söndag 3 januari 2010

Nu är äntligen väggen i sovrummet färdigtapetserad och på plats. Golvister och dörren färdigmålade och elkontakter fastsatta. Nu är det bara sängen som fattas, jag har ingen aning om hur den ska se ut nämligen... Jag har beställt sängbord som jag tålmodigt väntar på också, men de kommer väl vilken dag som helst med posten.
I hallen har trappan kommit på plats, tålamodsprövande målning av dessa alla små pinnar.
Som ni kanske ser har jag fuskat med att inte såga upp för trappan mellan våningarna...