onsdag 24 mars 2010

Så här ser framsidan ut just nu på leksaksbutiken. Jag saknar bara plexiglaset till skyltfönstrena där jag sen ska sätta text. Så håller jag också på att tillverka blårandiga markiser som ska sitta ovanför dem. Så har jag en stort plexiglas som jag har ovanpå för att skydda mot damm, men den är inte med på bild nu.
Jag har plockat om i butiken och fyllt på med lite nya hyllor och leksaker.


Nya detaljer på disken, små hästar, grodor och dinosarier...


En ny hylla (tillverkad av en ask där det varit en armbandsklocka i) Några nya Hello-Kittyfigurer (köpa från godis-ägg till barnen)


Nallarna samlade på ett ställe och så lite nya böcker som jag gjort. Alla är av svenska författare som Astrid Lindgren, Elsa Beskow . Flera av mina barns favoritböcker från att de var små , som Max Potta och Halvan-böckerna...


Jag har gjort lite Lego och Duploboxar också och lite fler förpackningar.


Här ser ni bilhyllan, med mina egentillverkade fimo-bilar på översta hyllan.
Någonting har hänt med tapeterna bara, det har lossnat på flera stället och blivit fula och bubbliga. Jag antar att det borde tapetseras om och då med ett bättre klister. Men det får bli en annan gång...

tisdag 23 mars 2010

New pets!





Jag har fått lite fler djur till butiken! Ett par små marsvinsungar till det ensamma stora
marsvinet. En fin papegoja och en undelat, som inte behöver sitta i någon bur...
Så några små skölpaddsungar förstås.

måndag 22 mars 2010

More miniatures....

Här är det lite mer saker som jag pysslat med de senaste dagarna.
Jag har målat och slipat några förvaringslådor i trä, gjort några knopphängare, lite fler tavlor, en bricka och klippt till en matta.
Rosorna har jag köpt färdiga och bara arrangerat i krukor.

Cyclamen



Här är en närbild på min Cyklamen i kruka.


tisdag 16 mars 2010

Flowers!



Jag har gjort lite blommor av olika slag - det ska föreställa Pelargonier, Hortensior och Astrar på översta bilden. Det behövs lite mer träning på att göra dessa... Så några krokusar i korgen på bilden under.

torsdag 11 mars 2010

Livingroom







Här är det lite nya bilder på stora dockhuset. Jag har fått trapporna på plats på alla våningar och tapetserat klart.
I vardagsrummet har jag satt upp en hissgardin och gjort en lampa av en stor pärla. Där saknas det fortfarde dekoration som bilder i ramarna på öppna spisen och tavlor på väggarna.
I hallen hamnade det gamla skafferiet, som nu får vara garderob istället. Jag har gjort en öppningsbar dörr under trappen, där inuti finns belysning som inte syns på bilden här. Det kan användas som förvaring av resväskor och sånt.
Det saknas en hatthylla på väggen och så ska det även upp tavlor på väggarna här, de som
ligger på golvet nu.
I matsalen har det kommit upp nya tavlor, där hade jag en tanke från början att det skulle stå en till öppen spis. Kanske det kommer en sån så småningom...

tisdag 9 mars 2010

More frames!



Här har jag gjort några tavlor till babyrummet också , med nallar på. Det saknas fortfarande gardin i fönstret...

Frames

Jag har gjort lite tavlelramar med hjälp av min nya gersax och printade bilder. Några kommer att hamna i sovrummet i stora dockhuset.

torsdag 4 mars 2010

Award

I´ve got en new award from Mimmi, thank you so much!
I already get this earlier so I just pass this time, but I´m really glad for it!
I want to give it to all of you!

måndag 1 mars 2010

Pets shop


Jag har gjort en djurbutik i en gammal ombyggd vinlåda. Här ovan ser ni akvarier, ett kommer från barnens gamla Lundbyhus och det andra har jag gjort själv. Faktaböckerna är printade och även etiketterna på djurmaten. Så några vita små möss i buren längst ned.

Här har jag gjort några katt / hundkorgar av tyg med hundmotiv som jag fått av Eva. Katt lådorna är lock från några plastburkar och kattsanden i påse har jag printat ut. Klätterställningarna , på översta hyllan, har jag gjort av filttyg limmat på trä och limmat garn på runda plugg. Så en liten boll på det!
Här är en kaninbur som jag gjort av balsaträ, nätet är ett sånt som man använder i hörn när man tapetserar, köpt på rulle på byggvaruhuset. Det är tre små kaniner inuti, som man knappt ser.
Här har vi en liten ensam hamster, men han ska snart få sällskap för jag har beställt lite mer djur och småsaker till butiken.
Här nedan är det en sköldpadda som det också kommer flera av. Jag har gjort belysning till buren, som ska föreställa ett lysrör- som fungerar! Vattenskålen är fylld med liquid fimo och blandad sculpeylera i blått och vitt.