måndag 1 mars 2010

Pets shop


Jag har gjort en djurbutik i en gammal ombyggd vinlåda. Här ovan ser ni akvarier, ett kommer från barnens gamla Lundbyhus och det andra har jag gjort själv. Faktaböckerna är printade och även etiketterna på djurmaten. Så några vita små möss i buren längst ned.

Här har jag gjort några katt / hundkorgar av tyg med hundmotiv som jag fått av Eva. Katt lådorna är lock från några plastburkar och kattsanden i påse har jag printat ut. Klätterställningarna , på översta hyllan, har jag gjort av filttyg limmat på trä och limmat garn på runda plugg. Så en liten boll på det!
Här är en kaninbur som jag gjort av balsaträ, nätet är ett sånt som man använder i hörn när man tapetserar, köpt på rulle på byggvaruhuset. Det är tre små kaniner inuti, som man knappt ser.
Här har vi en liten ensam hamster, men han ska snart få sällskap för jag har beställt lite mer djur och småsaker till butiken.
Här nedan är det en sköldpadda som det också kommer flera av. Jag har gjort belysning till buren, som ska föreställa ett lysrör- som fungerar! Vattenskålen är fylld med liquid fimo och blandad sculpeylera i blått och vitt.

30 kommentarer:

Sagotroll sa...

Jag blir så imponerad! Vilken kreativitet. :O)

Kathi sa...

This is just adorable!!! I love the rabbit hutch and the turtle! You have put so many wonderful details in this! You are SO creative! I love it! :D

Amy's Miniatures And Smalls sa...

What a lovely, fun, entertaining post. I felt as though I was at the pet store myself. Your attention to detail is excellent.

Eva J sa...

Hej
Det blev jätteläckert - massa roliga saker att titta på redan!
Har du gjort vattenautomaterna till smådjuren eller finns det att
köpa någonstans?

Eva J

Carmen O. sa...

What a lovely Lena!!!
CArmen

cockerina sa...

oh Lena, what you're good! I like everything, but the aquarium a lot, how do you keep the fish hanging? the hamster, poor fellow, I pity all alone, you have to give him a companion!
kisses, Caterina

m sa...

Så fantastiskt fint! Hur mycket tid lägger du egentligen ner på dina miniatyrer? Det är så välgjort och genomtänkt. Kul att du berättar hur du har gjort!

m sa...

"Liquid Fimo" låter som en bra grej. Var hittar du det. På Panduro här i Malmö finns bara vanlig Fimo. Inte ens någon transparent.

Lena sa...

Thank You for your comments!

Eva, jag hittade vattenautomaterna på loppis,så de var färdiga.

Caterina, I have already bought some more pets and still waiting for them. I also think they look a bit alone...

M - jag lägger nog alldeles för mycket tid på miniatyrer, det gåt inte att låta bli bara. Jag hoppar över att titta på TV, istället.
Du kan beställa liquid fimo på Skalaminimal.se ,de har även tranculent fimo, tror jag.

Irene sa...

This is lovely and that poor little hamster. I hope he doesn't have to wait to long for some little friends.

Pubdoll sa...

Så flott dyrebutikk Lena, jeg er kjempeimponert over både kreativiteten din og den fine gjennomføringen helt ned i alle detaljene. Her må jeg nok komme tilbake for å få med meg alt :-)

synnøve sa...

Fantastisk fint og såå masse detaljer! Her må jeg tilbake flere ganger for å få med alle detaljene.

Sabiha Barkey sa...

Again a new and fantastic project!
On how many project do you work and finished? Love your Pets shop!

Maria Jose sa...

I love that shop !!!

cockerina sa...

Hello Lena, passed by my blog there is a swap that you may be interested ..
kisses, Caterina

Hej Lena, förbi min blogg finns en swap som du kan vara intresserad ..
kyssar, Caterina

Meli sa...

Lena is great and so real!!! It's like the one I go to get my pet meals!!!
You are a hard worker!!!
Meli

Lena sa...

Thanks All!

Sabiha, I have a lot of project, but I never feel done with them. Ther is always something to change or redone.This one I started on over a year ago...

MINILISA sa...

ciao sul mio blog c'è un regalo per te :o)

Mimmi sa...

Kjempeflott dyrebutikk! Jeg er så imponert over hvor fort du jobber, du har jo stadig noe nytt å vise! Jeg har en award til deg på bloggen min :-)

Hanna sa...

Otroligt fin djuraffär! Riktigt roligt att sitta och titta på dina bilder, allt är väldigt fint och välgjort! Men jag förstår inte att du hinner med alla fantastiska projekt!

Hade gott! Hanna

Helena sa...

Häftigt!!

Julianna sa...

Just a wonderful work again!

thomi sa...

Ich bin total begeistert von Deinen Bildern. Ein Augenschmaus!
Helena

Susanne sa...

Hi Lena!
What a great work, you have been doing. I am SO impressed, I can see that you have been working a lot, but without revealing it untill now! In fact one of my first minis was an aquarium, that I made for my brothers Action Man sometimes in the 70´ties
;-)..there was real wather in it, stones and the little plant you call "ducksfood"..solid water wasn´t invented then :-) I remember Annie and I discussed wether it was OK to put some Guppybreeds in too ;-) Our Minifocus was working well...

Anonym sa...

Vilken underbar idé att göra en djuraffär. Jag blir så imponerad. Det är en fröjd att se vad du hittar på och gör varje gång jag kommer till din sida. Tack

Anna-Lena Rundblad/ linköping

Kia sa...

Jätte fint! Ska visa min dotter sen, hon kommer gilla din djuraffär jätte mycket.

Kia

Belén. sa...

omg, that pet shop is so cute! :D Grate work!

Ascension sa...

Hola!!!!
Me he enamorado de tu escena, es una pasada.
Que preciosidad de trabajo.
besitos ascension

teruka sa...

So cute your pet shop! and your dollhouse wonderful

Hannah sa...

Vilken fin djuraffär! Jag älskar djur och djuraffärer, nu blev jag inspirerad att göra en själv med, får se om det blir ett framtida projekt =)
Hannah